• darkblurbg

In gesprek over het (aankomend) ouderschap

Deze training is voor zwangeren of jonge ouders waarbij sprake is van angst, stress en/ of somberheidsklachten. De klachten zijn echter niet dusdanig dat psychologische behandeling noodzakelijk is.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten met als doel verminderen van klachten. Door de kennis van de deelnemers te vergroten (psycho-educatie), reële verwachtingen te schetsen en klachten te normaliseren wordt het risico op psychopathologie verkleind. De groep wordt begeleid door een klinisch psycholoog en de thema’s zullen aangepast worden aan de wensen van de groep. Voorbeelden van mogelijke thematiek: angst, depressie, stress, hoge eisen, hechting, trauma, verwachtingen, goede zelfzorg en relationele veranderingen. In de bijeenkomsten worden interventies toegepast uit de schematherapie, positieve psychologie en mindfullness.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Vechtstraat 62. De ruimte is bereikbaar via een trap. Er is koffie en wat lekkers en de groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Deze samenstelling blijft ongewijzigd in de verschillende bijeenkomsten.

De eerste volgende groep gaat van start bij voldoende deelnemers. 

Deelname aan deze groep kost 150 euro. Het is geen vergoede zorg en om deze reden worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar.