• darkblurbg

Beleid coronavirus

Beleid coronavirus

Gezien de huidige coronacrisis ben ik genoodzaakt maatregelen te nemen in de praktijk. Ik volg hierbij de richtlijnen van het RIVM en van mijn beroepsgroep de LVVP. Alle cliënten zijn persoonlijk geïnformeerd. Nieuwe cliënten kunnen zich gewoon aanmelden. Per situatie zal gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Vanaf heden ook ouderschapscoaching aan de Vechtstraat

Vanaf heden ook ouderschapscoaching aan de Vechtstraat

Vanaf heden zal Jessica Elzinga op woensdag spreekuur houden aan de Vechtstraat. Zij richt zich op ouders waarbij sprake is van zorgen/ problemen, maar waarbij de ernst niet dusdanig is dat een psychologische behandeling noodzakelijk is. Ik ben erg blij met deze aanvulling. Clienten die bij mij op intake komen en waarbij wel ondersteuning/ zorg nodig is, maar de ernst het niet toelaat om verzekerde zorg te bieden, kunnen nu gebruik maken van het aanbod van Elzingacoaching. Voor meer informatie over Jessica klik dan hier

Training peri partum depressie (PPD) voor verloskundigen

Training peri partum depressie (PPD) voor verloskundigen

De cursus is bedoeld voor afgestudeerde verloskundigen die de kennis rondom de peri partum depressie willen vergroten. In Nederland krijgt meer dan 10% van alle zwangeren en pas bevallen vrouwen een peripartum depressie (PPD) binnen één jaar na de bevalling1-4.Ondanks het veelvuldig voorkomen van een PPD wordt een PPD vaak niet tijdig herkend door zorgverleners5-8. Een PPD heeft impact op de gezondheid van zowel moeder als kind4,9.Vrouwen met een PPD hebben een verhoogde kans om in de toekomst opnieuw een depressie te ontwikkelen en hebben een verhoogd risico op latere geestelijke en lichamel…

Psychologie Academie Groningen

Psychologie Academie Groningen

Samen met mijn collega Franske van Apeldoorn, tevens klinisch psycholoog/ psychotherapeut, hebben wij recent de Psychologie Academie Groningen opgericht. Binnen de PAG verzorgen we cursussen en trainingen voor collega's, maar in de toekomst is het ook mogelijk kortdurende trainingen te volgen voor andere geïnteresseerden.

Psychische nazorg bij keizersnede is van groot belang

Psychische nazorg bij keizersnede is van groot belang

Een keizersnede wordt nogal onderschat, vinden veel vrouwen die er eentje ondergingen. De fysieke gevolgen worden onderbelicht, zeggen de vier moeders die op deze pagina hun verhaal vertellen. Maar dat geldt volgens hen nog veel meer voor de emotionele kant.

Depressie na bevalling blijkt moeilijk bespreekbaar

Depressie na bevalling blijkt moeilijk bespreekbaar

In Nederland krijgen jaarlijks 23.000 moeders last van een depressie na de geboorte van hun kind. Veel van deze vrouwen vinden het moeilijk om over deze problemen te praten. En daar moet een einde aan komen, vindt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid. Vandaag lanceert hij een campagne om postnatale depressie uit de taboesfeer te halen.