• darkblurbg


Mirjam Meek

Zonder oordeel, open, directief, met een vleugje humor en respectvol, dat is hoe ik mensen benader. Daarbij vind ik het heel belangrijk om niet alleen naar de klachten te kijken, maar ook naar de mogelijkheden.

In mijn werk ben ik serieus en werk ik zoveel mogelijk volgens de landelijke richtlijnen. Ik ben klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast heb ik affiniteit met schematherapie, EMDR en systeemtherapie/relatietherapie.

Ik ben tevens supervisor en leertherapeut. Naast het doorgeven van kennis en vaardigheden aan mensen in opleiding, dwingt het supervisorschap mij tot het steeds weer stilstaan bij de basisaspecten van het vak en het verbeteren van de kennis en kunde. Tevens geef ik les aan de Psychologie Academie Groningen (PAG)

Speciale interesses

- Verloskunde en de transitie naar het ouderschap

Hechting is in mijn leven een sleutelwoord. Hechting gaat over de relatie met belangrijke anderen in het leven. Naast klinisch psycholoog ben ik ook verloskundige (niet meer praktiserend). Als verloskundige stond ik aan het begin van een belangrijke hechtingsrelatie, namelijk die tussen ouder en kind. In deze relatie leert het kind over zichzelf, de ander en de wereld. Dit kleurt de rest van je leven. In mijn praktijk kan ik mijn ervaringen in de verloskunde en de psychologie bundelen om zo te doen wat ik het allerliefste doe: mensen helpen zich te verbinden.

Naast psychotherapie bij trauma, depressie en angst, richt ik me ook op preventie. Een voorbeeld van preventieve zorg is de training "transitie naar het ouderschap".